Vintage med brus

  
1.
Öppna bilden du vill redigera för att få en vintagekänsla & det kan vara bra at dubbla bakgrunden,det gör du genom att dra bakgrunden till den lilla fyrkaten med en ''sid.uppvikning'' bredvid papperskorgen (om du har cs)
2.öppna en gradient map/övertoningskarta,det gör du om du trycker på cirklen som är hälften vit och hälften svart sen gradient map/övertonings karta,kom ihåg att trycka så den bilr svartvit om den inte redan är det.        3.Där det står ''normal'' ska du trycka och sedan leta upp där det står ''screen'',tryck där så kommer bilden att bli betydligt ljusare.  4.Tryck sen på den cirkeln igen men denna gången väljer du ''solid color/enfärgad''                     5. När du tryckt där kommer denna ruta komma upp och då väljer du en ganska mörkblå färg.  6.Hela din bild kommer då bli täckt med den här färgen och för att få bort det men ändå ha kvar tonen trycker du där det står normal och väljer ''exclusion''      7.Då kommer din bild ha ett ganska skarpt ljus och en ganska för gul färg så du drar ner synligheten på ''gradient map'' till ungefär 30% och ''solid color'' (color fill) till ca 40% beroende på hur din bild är och hur du vill ha den,du bestämmer.
8.Du är nu klar med vintageeffekten och ska lägga på brus för att få bilden att se ännu äldre ut. För att lägga till brus i din bild ha det på bakgrundskopian och sedan trycker du på filter-texture-grain.
9. då komemr denna rutan upp och du drar ellerskriver in hur mycket brus du tycker passar i din bild där jag ringat in med rött sen trycker du bara ok.
 
KLAR!
 
photoshop-tips | brus, photoshop, skola, tips, vintage | |
Upp