Marshmallows: Blanda socker, glykos och 2 dl av vattnet (för 80 st) i en kastrull, koka upp och låt koka till 127°C.
Skölj limen och riv skalet. Blanda det och mintaromen med resten av vattnet i en bunke. Blanda ner gelatinpulvret och smält det i vattenbad.
Till formen: Smörj en form ca 20x30 cm (för 80 st) med matolja. Blanda majsstärkelse med florsocker och sikta det i ett tunt lager i formen.
När sockerblandningen närmar sig 115 °C kan man börja vispa äggvitorna till hårt skum. Använd gärna en hushållsmaskin.
När sockerlagen är 127°C vispas gelatinblandningen snabbt ner i den och rör runt. Häll sockerlagen i en tunn stråle över de vispade äggvitorna under vispning och fortsätt vispa 5-10 minuter till en blank och fast maräng.
Bred ut massan i den pudrade formen, pudra också över sockerblandningen och låt svalna 10-15 minuter.
Klipp eller skär i stavar med oljad kniv och vänd i sockerblandningen, skaka av överflödigt sockerblandning.