Recept för att klara vintern del I

Första delen kommer vara ansiktskmaskar,jag kan tycka det är välidgt kul att blanda ihop massa grejer man har i skafferiet/kylen och sen pang boom mår din hy jättebra, och just såhär i vintertid när många går runt och ser trötta ut och har torr och fnasig hy kan det vara precis det som behövs. Nedanför är iaf några tips på hemmagjorda ansiktsmaskar ni kan göra för att göra huden glad!
 
 
För torr hy som behöver fukt:
 
#1 
Mosa en halv avokado och en tsk honung och applicera och låt verka i ca 15min innan du sköljer av det.
 
#2
2tsk honung och en äggula,samma där,låt sitta en kvart innan du sköjer bort.
 
#3
Den så populära kokosoljan är perfekt som hudkräm då den stärker bindväven som gör huden fast, smidig och mjuk. Kroppen ”äter” nämligen det som smörjs på huden så tänk på att det ska vara så rent, och helst naturligt, att man kan äta det. Laurinsyran i kokosolja agerar även bakteriedödande på huden, och kan därför också motverka akne. Ett bra alternativ för den som vill undvika mineraloljor (som är en biprodukt av bensintillverkning) i sin skönhetsvård. (mittkok.expressen.se)
 
#4
Jordgubbar är fulla av C-vitamin. Enligt ny forskning har människor som äter mat fullt av C-vitamin färre rynkor och mindre åldersrelaterad torr hud än de som inte gör det. För smidigare hud ska du applicera en bärmask i ansiktet . En mask gör du enkelt genom att mixa jordgubbar, blåbär, yoghurt och honung. (mittkok.expressen.se) 
 
obs,av egna erfarenheter bör man nog inte skippa yoghurt som jag gjorde en gång om man inte vill se ut som tjejen som käka blåbärstuggummit i kalle och chokladfabriken...;) och det var efter jag tvättat bort masken...var blå i 2 dagar...
 
#5
Olivoljans antioxidanter och goda egenskaper gynnar inte bara insidan, den mjukar även upp huden utifrån. Redan de gamla romarna brukade massera in sig med olivolja för att få huden att stråla och se jämnare ut. Olivolja är perfekt för tunn och känslig hud och fungerar även bra på torra läppar. (mittkok.expressen.se)
 
#6
Gurka vet vi alla redan att det dämpar svullnaden under ögonen till exempel men för att göra en återfuktande mask av det mixar/mosar du en halv gurka och rör ner i lite yoghurt. (Jag hoppas att när folk läser detta de inte tar typ jordgubbsyoggi nej nu snackar vi naturell.)
Allmänt | | 3 kommentarer |
Upp